Izraelski vrhovni komandant priznao neuspeh: Nema stajanja

Izraelski vojni komandant je priznao neuspehe u obaveštajnim podacima u napadu na Hamas 7. oktobra i obećao istragu nakon završetka rata.

Izvor: washingtontimes/M.S.
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Izraelski vrhovni vojni komandant ove nedelje je rekao svojim trupama da su njihove žrtve na bojnom polju postavile teren za privremenu operativnu pauzu u Gazi koja je omogućila oslobađanje više od 70 talaca koje su oteli Hamasovi militanti.

Dok svaki oslobođeni talac donosi veliko olakšanje naciji, general-potpukovnik Herci Halevi, načelnik štaba Izraelskih odbrambenih snaga, rekao je da stotine nevinih Izraelaca, uključujući žene i decu, ostaju u zarobljeništvu.

"Nema ni trunke olakšanja u činjenici da ih je ostalo unutar Gaze. Delovaćemo da ih sve ne vratimo", rekao je general Halevi u utorak i dodao:

"Povratak talaca je jak motiv za nas. To je i dodatni dokaz o rezultatima značajnog vojnog pritiska i odlučnih kopnenih operacija, čime su stvoreni uslovi za povratak naših civila."

On je rekao da je ID spreman da nastavi borbe u Gazi kako bi postigao dva cilja operacije: Uništi Hamas i oslobodi taoce koji su oteti 7. oktobra tokom napada Hamasa na južni Izrael koji je rezultirao smrću više od 1.200 ljudi .

Izraelski komandanti koriste prekid vatre koji je posredovao u Kataru da ojačaju svoju spremnost i odobre buduće operativne planove, rekao je general Halevi.

"Spremamo se za nastavak operacije uništavanja Hamasa. Biće potrebno vremena, to su složeni ciljevi, ali su preko svake mere opravdani", rekao je on.

U svojoj izjavi od utorka, general Halevi je ponovo priznao vojne i obaveštajne neuspehe koji su omogućili Hamasu da probije perimetar i pokrene munjevit napad koji je izazvao haos u izraelskim zajednicama u blizini Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu