Tužilaštvo tzv. Kosova podiglo optužnicu protiv Srbina zbog navodnog ratnog zločina

Protiv Srbina Gavrila Milosavljevića (64) koga je Kosovska policija uhapsila 2. decembra 2022. godine, danas je podignuta optužnica.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: Shutterstock/Impact Photography
Foto: Shutterstock/Impact Photography

Optužnica je podignuta za navodni ratni zločin počinjen na Kosovu u maju 1999. godine.

Specijalno tužilaštvo tereti Milosavljevića da je učestvovao u ubistvu 109 zatvorenika i ranjavanju još 108 u zatvoru Dubrava, preneo je Reporteri.

"Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu Osnovnom sudu u Prištini – Posebno odeljenje, protiv okrivljenog G.M. srpske nacionalnosti, državljanina Kosova i Srbije, sa adresom stanovanja u Srbiji, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo 'ratni zločin protiv civilnog stanovništva'", navodi se između ostalog u saopštenju Tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo, u najavi optužnice protiv Milosavljevića, obaveštava da se za isto krivično delo nastavlja istraga protiv osumnjičenih, u njihovom odsustvu, jer su nedostupni organima reda.

Podsetimo, Milosavljević je uhapšen prošle godine, a njegov sin Bojan Milosavljević rekao je tada da je njegov otac priveden u Istoku u koji je otišao zbog imovinskog spora, koji vodi sa Albancem koji je uzurpirao njihovu imovinu.

"Moj otac je na Kosovo odlazio mnogo puta i nikada nije imao nikakvih problema. On je penzioner, čovek u godinama, ima problema sa visokim pritiskom, zabrinuti smo za njegovo zdravlje", rekao je Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu