Slovenija pojačala policijsku kontrolu granice sa Hrvatskom

Slovenačka policija pooštrila je kontrolu prelaza duž granice sa Hrvatskom, zbog pojačanog broja ilegalnih prelazaka.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/Netfalls Remy Musser
Shutterstock/Netfalls Remy Musser

Kako prenosi slovenačka N1 TV, odmah iza graničnih prelaza postavljene su policijske patrole koje zaustavljaju vozila koja ulaze u Sloveniju.

"Policija je od danas prešla na izmenjeni režim rada u kontroli državne granice sa Hrvatskom. Zbog povećanog broja ilegalnih prelazaka granice, mobilnim patrolama koje deluju u unutrašnjosti zemlje i sprovode takozvane kompenzacione mere od pristupanja Hrvatske Šengenu pridružile su se i patrole koje vrše pojačane kontrole u ​​blizini nekadašnjih graničnih prelaza", prenela je slovenačka N1 tv, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Slovenački portal 24ur piše da su patrole stacionirane na teritoriji PU Novo mesto u Rigoncu kod železničkog nadvožnjaka, Trnovcu kod Metlike i Kalinu kod Obrežja.

Iza graničnog prelaza Obrežje policija vrši i osmatračku službu. Na području Policijske uprave Kopar stacionirane su patrole u ​​Rakitovcu, Podgorju i Sočergi.

Dodaju da Vlada o pojačanim kontrolama na granici nije donela odluku, već da je to odluka MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Boštjan Poklukar, koji je, kada se situacija pogoršala, najpre poručio meštanima Rigonca da će ograda na granici ostati na njihovom području, kasnije je rekao da je ograda na južnoj granici uklonjena.

Inače, slovenačka policija od početka godine do kraja avgusta obradila je 36.137 ilegalnih prelazaka državne granice između Slovenije i Hrvatske. U istom periodu prošle godine obrađen je 13.601 neovlašćeni ulazak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu