Ponedeljak, 25.09.2023.

08:03

Užasne posledice: Beograd paralisan VIDEO

Širom Srbije sinoć je pala velika količina kiše. Kiša je paralisala saobraćaj i izazvala poplave i u mnogim beogradskim naseljima.

Izvor: B92

Užasne posledice: Beograd paralisan VIDEO
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bs

U Beogradu za četiri sata palo 40 litara kiše po metru kvadratnom. Na području Šida bez struje više od 10.000 mernih mesta.

Prošle noći bilo je pljuskova u Šumadiji, Sremu, Banatu, Pomoravlju i na istoku zemlje.

Sektor za vanredne situacije intervenisao tokom noći jedanaest puta na otklanjanju posledica nevremena.

Izvršni direktor za prenos električne energije u EMS-u Branko Đorđević za RTS je rekao da na području Šida nisu svi dobili struju iz agregata, i da sada više od 10.000 mernih mesta, odnosno brojila, nema napajanje.

Napominjući da su u nevremenu oborena tri dalekovodna stuba na jednom dalekovodu, a ne tri dalekovoda, kaže da očekuje da nadležni popodne ili u večernjim satima podignu havarijske stubove i da Šid dobije visoki napon, posle čega bi ekipe Elektrodistribucije manipulisale niskonaponkom mrežom.

Beograd poplavljen

Kako se vidi na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, na Banovom Brdu u Požeškoj ulici je bilo najkritičnije. Ulice su poplavljene, izvire voda iz šahta, a vodena bujica je nosila sve pred sobom.

Na delovima auto-puta kod Autokomande nije bila ništa bolja situacija.

U pojedinim delovima prestonice su automobili doslovno bili zarobljeni u vodi, a tramvaji na Banovom Brdu i u Bulevaru kralja Aleksandra nisu išli zbog velike količine vode.

Ulica Vojvode Vlahovića kod okretnice autobusa koji saobraća na liniji 26 se pretvorila u reku.

Danas umereno do potpuno oblačno

U Srbiji će danas vreme biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a ponegde je moguć i pljusak s grmljavinom.

Pre podne na severu i istoku, a do kraja dana i u ostalim krajevima postepeni prestanak padavina, zatim i delimično razvedravanje.

Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i jak, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 14 do 18 stepeni, a najviša od 20 do 27 stepeni, saopštio je Reublički Hidrometeoroloski Zavod.

Vreme u Beogradu

U Beogradu se ujutru i pre podne očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno s kišom.

Posle podne suvo uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni.

Najniža temperatura oko 15 stepeni, a najviša oko 23 stepena.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, do 2. oktobra, u Srbiji se očekuje u većini dana pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost, sa maksimalnim temperaturama od 24 do 28 stepeni.

Za sledeći vikend prognozira se prolazno naoblačenje sa severa, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: