Rusi uništili "Leopard" sa nemačkom posadom VIDEO

Izviđači Oružanih snaga Rusije uništili su tenk "Leopard" koji je stigao u Ukrajinu sa nemačkom posadom, piše "Sputnjik".

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Kada smo zaustavili još jedan u nizu samoubilački juriš i uništili Leopard, krenuli smo prema spaljenoj opremi u nadi da ćemo nekoga zarobiti. Otkrili smo da je vozač tenka bio teško ranjen, a ostali da su preminuli. Mehaničar je, kada se probudio i ugledao nas, počeo da viče ne pucajte", rekao za "Sputnjik" je komandant izviđačke grupe koja deluje u zaporoškom pravcu, sa kodnim imenom "Legenda".

"Legenda" je istakao da dobro zna nemački.

"Vozač oštećenog tenka je nekoliko puta rekao da nije plaćenik, već vojnik Bundesvera i da je cela posada iz jedne čete", dodao je vojnik.

Izviđač je pojasnio da mu je nemački vojnik, dok mu je pružao prvu pomoć, saopštio iz koje je brigade i gde je bazirana.

Kako je dodao komandant, kada je ispitivao vojnike Bundesvera, lekar njihove izviđačke grupe rekao je da je mehaničar izgubio mnogo krvi i da je teško ranjen, piše "Sputnjik".

"Pitao sam doktora koliko će živeti, a doktor je odgovorio - još nekoliko minuta. Rekao sam Nemcu da je rana veoma teška i da nema šanse da preživi. Rekao je da mnogo voli svoje dete i ženu i požalio što je pristao da dođe ovamo. Počeli smo da ga pripremamo za evakuaciju, ali se on onesvestio i posle par minuta preminuo", ispričao je "Legenda".

Komandant izviđačke grupe apelovao je na zapadne instruktore da razmisle pre nego što krenu u borbu sa Rusima.

"Neka razmisle svojom glavom, o deci, ženama, pre nego što se bore protiv Rusa", ​​rekao je obaveštajac zapadnim instruktorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu