Porodice dece ubijene u "Ribnikaru" podnele tužbu protiv roditelja K. K.

Roditelji i članovi porodica žrtava masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" podneli su tužbu protiv roditelja dečaka K. K.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On je 3. maja počinio zločin i ubio svoje vršnjake i čuvara škole.

Jednu tužbu podnelo je ukupno 27 tužilaca, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha, a protiv dečakovog oca je u toku i krivični postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presude pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dečaka privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

Da li će se sa tužbenim zahtevom uspeti, u kom delu i u kojem iznosu videće se na kraju postupka.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi postupak protiv oca dečaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu