Javio se Prigožin: Pomilovani su

Više od 5.000 bivših osuđenika koji su se borili u redovima Vagnera dobilo je pomilovanje od ruskih vlasti, izjavio je danas osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin.

Izvor: B92

Subota, 25.03.2023.

15:04

Javio se Prigožin: Pomilovani su
Foto: Profimedia

Vagner grupa, u kojoj su prvobitno bili veterani prekaljeni tokom službovanja u ruskim oružanim snagama, preuzela je mnogo značajniju ulogu od početka sukoba u Ukrajini nakon što je ruska vojska pretrpela niz ponižavajućih poraza prošle godine, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Prigožin je rekao da je samo 0,31 odsto pomilovanih posle službe u redovima Vagnera počinio povratničko krivično delo, što je, prema njegovim rečima 10-20 puta manje od standardnih indikatora za krivična dela koja počine bivši osuđenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: