Vučić: Srbija je na Kosovu, a Kosovo je u Srbiji; Đurić posvetio orden deci sa KiM VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je ordenje kapetanima policije sa Kosova i Metohije.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2022.

10:53

Vučić: Srbija je na Kosovu, a Kosovo je u Srbiji; Đurić posvetio orden deci sa KiM VIDEO
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Ordenje je uručeno kapetanu Nenadu Đuriću, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetanu Aleksandru Filipoviću, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.

"Dragi Nenade i Aleksandre, vaša mirna, staložena akcija, ni protiv koga usmerena, koja vas je svrstala u red običnih junaka o kojima se retko govori, jeste nešto na šta možete da budete ponosni i vi i vaša deca... Zbog vaših dela, Srbija je na Kosovu, a Kosovo je u Srbiji, ma koliko se drugi trudili da tako ne bude... Uradili ste ono što je srce želelo... Branili ste naš narod i kulturu, ali i evropske vrednosti", naveo je Vučić

"Mir je naše trajno i čvrsto opreljdene Hvala vam što ste čiuvali mir i stabilnost", dodao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je Ivo Andrić bez ustezanja definisao našu nacionalnu imoralnu vertikalu, da je kosovski zavet ono za šta se živi i diše.

Đurić: Priznanja posvećujemo deci na KiM

Nakon dodele ordenja, obratio se i smenjeni komandir Nenad Đurić.

"Draga braćo i sestre dozvolite da vam se u ime srpskog naroda sa KiM srdačno zahvalim na priznanjima koje ste nam danas uručili. Neizmerno vam hvala što urezujete ponos u naša bića u našim i bićima naše porodice, naših sunarodnika i kolega bez kojih ova prizanja ne bi bila moguća i mi ne bismo bili to što danas jesmo", rekao je Đurić. On je naglasio da priznanja ne bi bila moguća bez podrške porodice, prijatelja i kolega, ali i države.

"Ona ne bi bila moguća ni bez podrške naše države Srbije i Vas lično i zato predstavljaju i zalog da nas se potomci neće stideti već će slediti sada utabane staze koje vode u čisto i iskreno društvo velikih i slavnih", kazao je.

"Želimo da ova priznanja posvetimo svoj deci na KiM koja su samo željna slobode, igre i mirnog života . Živela Srbija", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: