Rat – dan 178: Izvršen artiljerijski napad; Poginuli civili; Oglasio se Zelenski; Vazdušni alarm

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini traje punih 178 dana.

Izvor: B92

Subota, 20.08.2022.

08:15

Rat – dan 178: Izvršen artiljerijski napad; Poginuli civili; Oglasio se Zelenski; Vazdušni alarm
Foto: Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se sinoć stanovnicima gradova koji su najviše bili pod ruskim granatiranjem i dodao da će Ukrajina odgovoriti na svaki ruski napad.

"Želim da se posebno obratim stanovnicima svih naših gradova koje ruska vojska granatira stalno, brutalno. Obraćam se građanima Harkova i Nikolajeva, stanovnicima svih gradova Donbasa, Dnjepropetrovske oblasti, Zaporoške oblasti... Svima onima koji su prošli ovaj neprekidni užas uništavanja svega što životu daje normalu", rekao je Zelenski, prenosi ukrajinska "Pravda".

Državni sekretar SAD Entoni Blinken je rekao da je Vašington od dolaska nove administracije na čelu sa predsednikom DŽozefom Bajdenom vojno pomogao Kijevu sa 10,6 milijardi dolara.

Nastavljaju se borbe u Donjecku, Harkovu i Nikolajevu. Eksplozije i u Belgorodu. Moskva i Kijev se i dalje međusobno optužuju za sve ozbiljnije napetosti oko nuklearke u Zaporožju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: