Putinovo "zeleno svetlo" za Erdogana: Turska pokreće vojnu operaciju?

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Vladimir Putin ima pravedan pristup kada je reč o mogućoj turskoj vojnoj operaciji u Siriji.

Izvor: B92

Subota, 06.08.2022.

14:29

Putinovo
EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Putin, kako je rekao Erdogan, podržava Tursku u borbi protiv terorizma.

Na povratku iz Sočija, gde je juče razgovarao sa ruskim predsednikom, on je novinarima u avionu, na pitanje u vezi sa vojnom operacijom rekao da će Putin uvek biti uz Tursku u borbi protiv terorizma, preneo je Sputnjik.

Erdogan je saopštio i da je predložio predsedniku Rusije da organizuje njegov sastanak sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim.

"Uprkos svim poteškoćama na terenu, ja čvrsto verujem u to da će ukrajinska kriza biti rešena za pregovaračkim stolom. Još jednom sam napomenuo predsedniku Putinu da možemo da organizujemo njegov sastanak sa Zelenskim", istakao je Erdogan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: