Oglasili se talibani posle ubistva lidera Al Kaide

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid osudio je američki napad u glavnom gradu Avganistana, Kabulu, u kojem je ubijen lider Al Kaide Ajman al-Zavahiri.

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2022.

15:04

Oglasili se talibani posle ubistva lidera Al Kaide
Tanjug/AP Photo/Al-Jazeera, File

Mudžahid je dodao da je u pitanju kršenje međunarodnih principa, javlja Anadolija.

Osuđujući napad, Mudžahid je istakao da se radi, ne samo o kršenju međunarodnih principa, već se radi i o nepoštovanju sporazuma iz Dohe postignutog 2020. između SAD i talibana o povlačenju stranih snaga iz Avganistana. Zavahiri je duže vreme uspevao da izbegne američke napore da ga ubiju ili zarobe.

On je od 2011. predvodio grupu koje je Amerika proglasila terorističkom, kada su američke snage u Pakistanu ubile osnivača Al-Kaide Osamu bin Ladena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: