"Moraju da budu spremni da se suprotstave Pekingu"

Britanija i Zapad moraju da obezbede izbalansiranost u odnosima sa Kinom i da budu spremni da se suprotstave Pekingu tamo gde je to potrebno.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2022.

14:48

EPA-EFE/SERGIO PEREZ

To je danas izjavio britanski premijer Boris Džonson.

"Imamo ogromne ekonomske odnose sa Kinom... ali u isto vreme moramo da shvatimo da postoje oblasti u kojima moramo da se takmičimo, nadmećemo i ponekad usprotivimo onome što Kina namerava", rekao je DŽonson na konferenciji za medije na samitu NATO-a u Madridu, prenosi Rojters.

"Ono što radimo širom sveta usmereno je na to da obezbedimo tu ravnotežu i da se suprotstavimo Kini gde god je to potrebno", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: