Smrtna kazna za sabotažu Rusa?

Belorusija pokušava da uvede zakon za kažnjavanje „pokušaja terorističkih napada” nakon što su proukrajinski aktivisti pokušali da sabotiraju delove železnice.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Aktivisti su to uradili kako bi ruskim snagama otežali slanje vojne opreme u Ukrajinu radi invazije, prenosi Gardijan.

Donji dom beloruskog parlamenta odobrio je izmene krivičnog zakona u dva čitanja, javila je beloruska prorežimska agencija Belta. Promene sada moraju biti potvrđene u Gornjem domu parlamenta, a pre nego što zakon stupi na snagu, treba da ga potpiše beloruski diktator Aleksandar Lukašenko, jedan od retkih saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Za takve terorističke akcije nema opravdanja.“

Sve najnovje vesti iz Ukrajine pratite ovde.

Vladimir Andrejčenko, predsednik Donjeg doma parlamenta, aludirajući na železničku sabotažu, rekao je: „Destruktivne snage nastavljaju sa terorističkim i ekstremističkim aktivnostima koje pokušavaju da uzdrmaju Belorusiju i izazovu nestabilnost i sukobe. Oni preduzimaju radnje na sprečavanju rada železničke opreme i pruga. To su objekti od strateškog značaja. Za takve terorističke akcije nema opravdanja", rekao je on.

Podsetimo, Rusija je iskoristila Belorusiju za neuspešan napad sa svoje teritorije, čiji je cilj bio da opkoli i zauzme Kijev u prvoj fazi invazije. Minsk negira umešanost u sukob.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 517 idi na stranu