Ponedeljak, 04.04.2022.

17:04

Bajden: "Suditi Putinu za ratne zločine"

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je u ponedeljak da je potrebno prikupiti dokaze kako bi se ruskom lideru Vladimiru Putinu sudilo za ratne zločine.

Izvor: B92

Bajden:
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

"On je ratni zločinac", rekao je Bajden o Putinu, nakon izveštaja o masovnim ubistvima civila koja su počinile trupe pod ruskom kontrolom u gradu Buča, severozapadno od glavnog grada Ukrajine Kijeva.

"On je brutalan, a ono što se dešava u Buči je nečuveno i svi su to videli", rekao je Bajden novinarima.

"Mislim da je to ratni zločin... On treba da odgovara."

Bajden je takođe rekao da planira da traži dodatne sankcije za Rusiju zbog njenih postupaka tokom rata, koji je počeo invazijom 24. februara.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ranije rekao da ruske snage vrše genocid, pri čemu je ukrajinski narod "uništen i istrebljen".

Gradonačelnik Buče rekao je da je oko 300 stanovnika grada ubijeno u vreme kada su borci iz Čečenije kontrolisali oblast. Rusija je negirala navode da su njene trupe ubijale civile u Buči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: