Ministarstvo odlučilo: Svi normalno u škole

Ministarstvo prosvete odlučilo je da od ponedeljka svi đaci idu normalno u školu.

Izvor: B92

Petak, 26.11.2021.

10:20

Ministarstvo odlučilo: Svi normalno u škole
Shutterstock/Budimir Jevtic

Kako se navodi u saopštenju, u pitanju je prvi model nastave.

"U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka 29. novembra 2021. godine primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola. Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz Servisa za javno zdravlje, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave", stoji u saopštenju Ministarstva prosvete.

"Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema Servis javnog zdravlja koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut u nedelji od 19. novembra do 23. novembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 918 (0,12 odsto) obolelih", dodaje se u objavi za medije.

Kako piše u saopštenju, u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije ukupno je osam (0,02) odsto odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

"Ukupno je 107 (0,27 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i šest (0,02 odsto ) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana", kažu iz ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: