"Vljora Čitaku radila na podeli Kosova"

Poslanik Samoopredeljenja Haki Abazi traži da se privedu pravdi gradonačelnik Prištine Špenda Ahmetija i bivša ambasadorka tzv. Kosova u SAD Vljora Čitaku.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.10.2021.

14:36

Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Kako navodi, oboje su radili na podeli Kosova, prenosi "Reporteri".

Bivši zamenik premijera Haki Abazi je rekao da su Ahmeti i Čitaku počinili "neustavne radnje".

"Državno tužilaštvo mora da deluje protiv svakoga ko čini neustavne radnje i ko je protiv teritorijalnog integriteta", rekao je Abazi.

Abazijeva izjava usledila kao reakcija na objavu na Tviteru bosansko-hercegovačke političarke Sabine Čudić, koja je rekla da je na sastancima sa Špendom Ahmetijem, kao predstavnikom kosovskog pregovaračkog tima, i Vljorom Čitaku kao ambasadorkom samoproklamovanog Kosova u SAD, shvatila da tzv. Kosova nije protiv razmene teritorija sa Srbijom.

"Oni su podržali podelu Kosova na zvaničnim funkcijama, Vljora Čitaku kao ambasadorka Kosova i Špend Ahmeti, kao gradonačelnik Prištine. Ovo smo govorili sve vreme, sada sa dokazom o tome na Tviteru Sabine Čudić", rekao je Abazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: