Nedelja, 22.08.2021.

11:30

Aerodrom u Kabulu se zatvara - i to na 48 sati

Aerodrom u Kabulu, biće zatvoren 48 sati radi evakuacije onih koji se već nalaze na njegovoj teritoriji, prenosi "Hama pres" pozivajući se na Stejt Department.

Izvor: Novosti

Aerodrom u Kabulu se zatvara - i to na 48 sati
EPA-EFE/Presidential press service HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE

Istovremeno se ispred aerodroma okupilo nekoliko hiljada ljudi koji žele da napuste zemlju, prenose "Novosti".

Talibani su saopštili da u narednim satima nameravaju da poboljšaju situaciju i olakšaju proceduru napuštanja vazdušne luke.

"Otvaranje puta za izlaz sa aerodroma u Kabulu neophodno je za poštovanje reda i zakona", rekao je za "Sputnjik" portparol pokreta.

Militanti pokreta Taliban ušli su u Kabul 15. avgusta bez borbe i u roku od nekoliko sati uspostavili potpunu kontrolu nad glavnim gradom Avganistana. Avganistanski predsednik Ašraf Gani saopštio je da napušta zemlju kako bi sprečio krvoproliće. Potpredsednik zemlje Amrula Saleh izjavio je da u odsustvu šefa države prema ustavu on postaje vršilac dužnosti šefa zemlje i pozvao na oružani otpor talibanima. Zapadne zemlje evakuišu svoje građane i osoblje ambasade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

14 h

Podeli: