Bugarski poslanik napao Milanovića FOTO

Bugarski poslanik u parlamentu EU Angel Džambaski reagovao je na izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je kritikovao Sofiju zbog stava o Skoplju.

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2021.

09:56

Bugarski poslanik napao Milanovića FOTO
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Prema rečima Džambaskog, izuzetno je neodgovorno od Milanovića da optužuje Bugarsku za pokušaj da ponizi Severnu Makedoniju i naudi joj.

"Predsednik Hrvatske je ogorčen pred činjenicom da zlonamerne akcije, sa njegove tačke gledišta, dolaze od države koja je članica EU. Ogorčen sam pred činjenicom da država EU potpuno neprimereno napada drugu državu EU i zauzima kategoričan stav u sporu koji nema nikakve veze sa njom“, napisao je Džambaski na Fejsbuku.

On je dodao da se obratio predsedniku Bugarske i šefu diplomatije sa pozivom da zaštite nacionalne interese države i zatražio objašnjenje za izjavu Milanovića.

Juče je Zoran Milanović izjavio da se protivi zahtevima Bugarske prema Severnoj Makedoniji. Prema rečima hrvatskog predsednika, zahtevi da se promene lažni, po mišljenju Bugarske, podaci u makedonskim udžbenicima i nacionalno poreklo mogu se okarakterisati kao pokušaj „ulaska u intimni prostor“ strane države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: