Dijalog s Beogradom? "To je na šestom mestu"

Pobednik jučerašnjih prevremenih parlamentarnih izbona na KiM, Aljbin Kurti kaže da dijalog s Beogradom neće biti prioritet vlasti koju on bude formirao.

Izvor: Beta, Kosovo online

Ponedeljak, 15.02.2021.

10:59

Dijalog s Beogradom?
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Lider Samoopredeljenja i kandidat te stranke za premijera privremenih institucija uprave u Prištini, poručio je da je dijalog koji Beograd i Priština vode posredstvom Evropske unije na "šestom ili sedmom mestu". "Naš prioritet su pravda i zapošljavanje", rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

"Bez ogorčenja i bez revanšizma, osvetićemo našu zemlju", rekao je Kurti, dodavši će se ovaj izborni dan koga je nazvao referendumom pamtiti po mnogim stvarima.

"Nećemo se nikome svetiti, ali ćemo tražiti pravdu. Svako od nas mora preuzeti odgovornost koja nam pripada kako bismo učinili svoju zemlju mogućom za život“, rekao je Kurti.

Preliminarni rezultati

Na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu u nedelju je, prema rezultatima Exit pola UBO Consulting, pobedio pokret Samoopredeljenje, koji je dobio 47,9 odsto glasova i time obezbedio 55 poslaničkih mesta.

Na drugom mestu je Demokratska partija Kosova sa 17,7 odsto glasova, ili 20 poslaničkih mesta, dok je na trećem mestu Demokratski savez Kosova sa 14,6 odsto glasova, odnosno 17 poslaničkih mesta, objavila je TV Dukađini.

Na četvrtom mestu je Alijansa za budućnost Kosova sa 6,6 odsto birača i osam poslaničkih mesta, dok Socijaldemokratska inicijativa nije prošla izborni prag od pet odsto.

Prema podacima koji se objavljuju na veb-stranici Centralne izborne komisije Kosova, Srpska lista ubedljivo vodi u svim opštinama sa srpskom većinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: