Da li ćemo saznati istinu o poreklu kovida19 - SZO konačno ušao u Vuhan FOTO

Tim SZO izašao je danas iz karantina u Vuhanu kako bi započeo terenski rad u misiji utvrđivanja činjenica o poreklu virusa koji je izazvao pandemiju kovida 19.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan
Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Tim SZO od 13 članova snimala je uživo televizija dok su napuštali hotelski karantin i ulazili u autobus noseći maske za lice, a ispraćalo ih je hotelsko osoblje i kineski zvaničnici, prenosi CNN.

Oni će sada započeti istragu o poreklu epidemije KOVID -19 u Vuhanu krajem 2019. godine, za koju vlada veliko interesovanje, a za CNN je juče holandski virolog i član tima Marion Kopmans rekla da da su oni svesni očekivanja koje svetska javnost ima za njihovo istraživanje.

„Svesni smo toga, zaista se trudimo da budemo usresređeni na činjenice, mi smo naučnici, nismo političari, pokušavamo da ovo zaista posmatramo iz naučne perspektive“, rekla je Kopmans.

Ona je naglasila da je deo toga napuštanje svih unapred stvorenih predrasuda o tome kako se virus razvijao i širio, da bi se pronašli stvarni dokazi i krenulo odatle, a potvrdila je i da je tim proveo poslednje dve nedelje u međusobnim video pozivima i sa kineskim naučnicima kako bi razmenili mišljenja o tome šta je do sada poznato.

„Mislim da zaista moramo svi pokazati strpljenje , ako pogledate neke od ranijih potraga za poreklom epidemija, trebale su godine da se završe“, rekla je Kopmans za CNN.

Sve informacije o pandemiji koronavirusa u svetu pratite iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan
Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan
Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 546 idi na stranu