Oglasila se SPC o stanju patrijarha

Srpska pravovoslavna crkva objavila je saopštenje u kome se navodi da je stanje srpskog patrijarha Irineja pogoršano.

Izvor: B92
Podeli
EPA/DJORDJE SAVIC
EPA/DJORDJE SAVIC

"Dana 19. 11. 2020. godine u jutarnjim časovima došlo je do pogoršanja opšteg stanja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posledica kovid 19", stoji u saopštenju.

"Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije pregledom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posledica kovid 19 i da je zdravstveno stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i nadalje izveštavana", dodaje se.

Podsetimo, ranije danas mediji su preneli vest o smrti patrijarha Irineja, ali ta vest nije potvrđena.

SPC je i tim povodom reagovala.

"Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili. Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati", poručuju iz SPC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu