"Kuba da prizna Kosovo"

Predsednik albanskog parlamenta Gramoz Rući pozvao je danas Kubu da prizna nezavisnost i podrži prijem takozvanog Kosova u međunarodne institucije.

Izvor: B92

Nedelja, 25.10.2020.

14:19

Foto: Depositphotos/lajo_2

Rući se sastao sa ambasadorkom Kube u Tirani Saidad Laire Kueto Milian, povodom početka njenog mandata, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Zeri.

Pored interesa Albanije za proširivanje bilateralnih odnosa, promovisanje procesa političkih konsultacija i saradnje u oblastima ekonomije, trgovinskih razmena, turizma, Rući je rekao da Kuba treba da preispita svoj stav o nepriznavanju Kosova.

Kako navodi Zeri, predsednik Skupštine Albanije zatražio je od Kube da preispita svoj položaj i prizna Kosovo, kao i da podrži članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

Ambasadorka Kube je rekla da će predstaviti to pitanje kubanskoj vladi, navedeno je u saopštenju albanskog parlamenta.

Rući je zatražio podršku Kube za kandidaturu Albanije u Savetu bezbednosti UN za 2022. i 2023. godinu, za šta je ambasadorka Milian obećala podršku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: