Burno u CG: Incidenti pred sednicu u Budvi, odbornik vodom polio kolegu VIDEO

Sednica Skupštine opštine Budva prekinuta je pre početka rasprave o smeni prvog čoveka grada Marka Carevića kao i predsednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića

Izvor: B92, RTCG

Petak, 29.05.2020.

16:36

Default images

Kako prenosi RTCG, sednica je prekinuta, jer se o smeni čelnika Budve prethodno nisu izjasnili nadležni odbori. Data je pauza od pola sata kako bi nadležni odbori zasedali.

Ispred šatora, u kojem se održava sednica, došlo je i do verbalnih sukoba, kada je grupa građana vređala odbornike Stevana Džakovića i Gojka Ljubanovića.

Predsednik lokalnog parlamenta Krsto Radović je kazao da ne podržava bilo kakav vid nasilja, ali i dodao da je u Budvi na snazi politička korupcija.

Menadžer opštine Budva Milo Božović je kazao da ljudi u civilu legitimišu ljude ispred sale i da nemaju legitimacije. Radović je naveo da policija nema pravo da snima odbornike i funkcionere.

"Neka fino obuku uniforme i neka dođu", naveo je Radović i poručio da je postavljanjem šatora stvorio sve uslove za rad Skupštine.

Odbornik DF-a u Skupštini opštine Budva Đorđije Pribilović, na početku sednice, podneo je predlog da se sa dnevnog reda skinu zahtevi za smenu Carevića i Radovića. Ti predlozi nisu dobili potrebnu većinu prisutnih odbornika.

Odbornica Crnogorske Anđela Ivanović kazala je da je izlaganjem Pribilovića prekršen poslovnik.

“Mi smo spremni da upotrebimo sve načine koji su u skladu sa zakonom, a neki su spremi da upotrijebe sve načine”, navela je Ivanovićeva.

Uoči sednice ulazak u salu nije dozvoljen odborniku Crnogorske Vladimiru Bulatoviću, kojeg je predsednik opštine Budva Marko Carević ranije smenio sa mesta potpredsednika opštine. Bulatović je ponovio da je reč o nezakonitoj smeni i naveo da je dobio poziv za sednicu.

Prethodno, sednica SO Budva, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Deklaraciji za poništenje Zakona o slobodi veroispovijesti nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: