Britanci zabrinuti zbog lansiranja iranskog vojnog satelita

Velika Britanija je saopštila da lansiranje iranskog satelita izaziva veliku zabrinutost i nije u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2020.

13:47

Britanci zabrinuti zbog lansiranja iranskog vojnog satelita
Getty Images/Spencer Platt

"Izveštaji da je Iran izvršio satelitsko lansiranje upotrebom tehnologije balističkih raketa predstavljaju veliku zabrinutost i nisu u skladu sa Rezolucijom 2231 Saveta bezbednosti UN", izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, preneo je Rojters.

"UN su pozvale Iran da ne preduzima bilo kakave aktivnosti povezane sa balističkim raketama dizajniranim tako da mogu da nose nuklearno oružje. Iran mora da se pridržava toga", rekao je portparol.

"Pored toga imamo značajne i dugogodišnje brige zajedno sa našim međunarodnim partnerima zbog iranskog programa balističkih raketa koji je destabilizujući za region i predstavlja pretnju regionalnoj bezbednosti", naveo je portparol britanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: