"Više od 100.000 ljudi želi da se vrati kući"

Predsednica Evropske komisje Ursula fon der Lajen kaže da EU radi na povratku više od 100.000 Evropljana koji žele da se vrate kućama.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2020.

15:57

Gettyi Images/Adam Berry

Lajenova navodi da se među ljudima kojima je EU pomogla pri povratku nalaze i građani sa Zapadnog Balkana i iz SAD.

Ursula fon der Lajen je u svom video-obraćanju poručila da su su mnogi Evropljani ”zaglavljeni” van svojih država zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, usled čega su avio letovi otkazani, a granice zatvorene.

”EU je tu da im pomogne”, kaže Ursula fon der Lajen.

Ona navodi da je do sada u koordinaciji EU i zemlja članica organizovano 13 letova zarad vraćanja građana iz Maroka, Tunisa, Egipta, Argentine i sa Filipina, a da su u najavi dodatni letovi za Peru, Maldive, Mongloliju i afričke zemlje.

”U prethodna dva dana vratili smo hiljade građana iz Maroka uključujući državljane zemalja članica, ali i građane Švajcarske, BiH i SAD”, kaže Lajenova.

Dodaje se i da je od početka krize COVID-19 vraćeno 1200 EU građana prvenstveno iz Japana i SAD.

”U vremenu kao što je ovo dobro je biti deo jake zajednice kao što je EU”, zaključila je Ursula fon der Lajen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: