Grozničava potraga za nestalom devojčicom i silovateljem: Policija veruje da je živa

Policija cele noći tragala za nestalom 12-ogodišnjom Monikom Karimanović, kao i za njenim mogućim otmičarem - osuđivanim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/MUP
Foto: Tanjug/MUP

Monikin nestanak prijavljen je još u petak popodne, ali uprkos naporima policije i meštana, ona još uvek nije pronađena.

Juče je objavljeno da MUP u vezi nestanka Monike traga za muškarcem, za kog će se ispostaviti da je osuđivani pedofil i silovatelj koga javnost pamti po nadimku Malčanski berberin.

Prema najnovijim informacijama, potraga za Monikom i Jovanovićem od ranih jutarnjih sati je proširena na još neka sela u okolini Knjaževca, a stiglo je još oko 100 pripadnika Žandarmerije, tako da ih je sada oko 300.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je sinoć i video snimak skrovišta u Orešcu kod Knjaževca, za koje se smatra da je osumnjiceni Ninoslav Jovanović koristio da sakrije otetu devojcicu iz Niša Moniku Karimanović.

Foto: MUP Republike Srbije
Foto: MUP Republike Srbije

Pročitajte još i:

Policija objavila snimak: Ovde je "Malčanski berberin" skrivao otetu devojčicu VIDEO

Policija i žandarmerija u selu pored Orešca - u toku potraga VIDEO

Direktor policije potvrdio: Potraga se nastavlja tokom noći; Radimo sve da pronađemo devojčicu

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je sinoć u Orešcu da više od 220 policijskih službenika intenzivno traga za Monikom. Rebić rekao je da veruje da će policija u najskorije vreme pronaći devojčicu i dodao da se potraga nastavlja i u toku noći.

"Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse i ljudske i materijalne i koristimo ih i dalje kako bi pronašli devojčicu", istakao je Rebić.

Direktor policije je, neposredno pre nego što je došao u Orešac, posetio roditelje male Monike, kako bi ih obavestio šta je policija do sada preduzela.

"Na osnovu dokaza do kojih smo došli smatramo da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović iz Malče. Postoje dokazi da je on ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je sa njim bila i Monika. Utvrdili smo da su jedno vreme boravili u ovom mestu, dok smo na drugom mestu pronašli Monikin ranac", naveo je direktor policije.

Prema njegovim rečima, policija ima i izjave dva svedoka koji su potvrdili da su Jovanovića videli sa devojčicom.

Sa direktorom policije u Orešcu su bili i načelnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru sa svojim policajcima, kao i najiskusniji operativci iz sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rebić je podsetio da je Jovanovića, koji je od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata, policija samo nekoliko dana po izlasku ponovo uhapsila, jer je na društvenim mrežama slao poruke neprimerene sadržine.

On je u pritvoru bio do marta ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu