Veoma važna proba - ne zna se čega

S. Koreja saopštila je da je u petak izvela još jedan test na lokaciji za lansiranje satelita, objavila je državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA)

Izvor: Beta

Subota, 14.12.2019.

09:03

Veoma važna proba - ne zna se čega
Pjongjang, ilustracija: Deposit photos/iggy74

Agencija je prenela je da je "veoma važna" proba izvedena u centru Sohae, za koji zvaničnici SAD tvrde da je Severna Koreja rekla da će ga zatvoriti, javlja Rojters.

KCNA je događaj ocenila "uspešnim testom od velikog značaja", koja će dodatno ojačati njeno "pozdano strateško nuklearno odvraćanje".ali nije precizirala šta je testirano.

Ta objava dolazi u vreme pritiska Pjongjanga na američku vladu oko roka koji je severnokorejski lider Kim Džong Un postavio za očuvanje nuklearnih pregovora dve zemlje.

Severnokorejska Akademija odbrambenih nauka nije precizirala šta je testirano.

Pjongjang je par dana ranije saopštio da je izveo "veoma važnu probu" na istoj lokaciji, osnovano se pretpostavlja da se radilo ili o testiranju novog motora za raketu za lansiranje u svemir ili za interkontinentalnu balističku raketu. Nova objava može nagoveštavati da se Severna Koreja sprema da učini provokaciju ka SAD ako se Vašington ne povuče i ne načini ustupke u pregovorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: