Tramp i Makron: "Odvratno" i "Ne izvinjavam se"

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio danas da se izvini za izjavu da se NATO suočava s "moždanom smrću".

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2019.

11:37

Tramp i Makron:
Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

On je ujedno ocenio da bi njegove primedbe mogle da pomognu da se otpočnu pregovori u Alijansi o važnim strateškim pitanjima.

Prilikom dolaska na sastanak lidera Severnoatlatlantske alijanse u blizini Londona, Makron je, na pitanje da li ostaje pri svom stavu, rekao: "Da, apsolutno. Zapravo, to nam je omogućilo da pokrenemo neke ključne debate", prenosi Rojters.

Kao najvažniju od njih izdvojio je izgradnju održivog mira u Evropi, dodaje AP.

On je naveo da bi u NATO trebalo da se vode debate i o drugim stvarima osim budžeta i finansija. "Tako da mislim da je naša odgovornost da razmotrimo nejasnoće, koje mogu biti štetne i pokrenemo pravu stratešku debatu", poručio je Makron.

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je juče da su komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.

"Nikome NATO nije više potreban nego Francuskoj", rekao je Tramp, dodajući da je Makronova izjava o Alijansi "veoma odvratna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: