Rojters o "špijunskoj aferi u Srbiji"

Britanska agencija Rojters prenela je vest o mogućoj špijunskoj aferi u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pročitajte još:

Špijunska afera u Srbiji? Vučić naložio ispitivanje VIDEO

BIA potvrdila autentičnost snimka

Ministar odbrane hitno napustio sednicu: Situacija je ozbiljna, Vučić skuplja informacije

Agencija je prenela i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio istragu povodom video-snimka na kome se vidi kako "ruski agent predaje novac srpskom bezbednjaku".

Rojters navodi i da je srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Strefanović, koji boravi u Moskvi, rekao da putuje u glavni grad Rusije kako bi razgovarao o bezbednosnim izazovima i saradnji u borbi protiv kriminala, ali kako navodi Rojters, nije rekao da li je taj put povezan s video-snimkom.

Piše i da Rusija i Srbija, slovenske zemlje s većinskim pravoslavnim stanovništvom, imaju jake političke, kulturne i ekonomske veze, kao i da Moskva podržava Beograd u odbijanju da prizna nezavisnost Kosova.

Dalje agencija navodi i da srpska vojska koristi rusku tehnologiju, avione i tenkove, kao i da je Srbija nedavno dobila od Rusije protivavionski sistem Pancir, čime rizikuje sankcije SAD.

Britanska agencija takođe navodi da je Srbija zavisna od ruske nafre i gasa, kao i da je najveća naftna kompanija Naftna industrija Srbije u većinskom vlasništvu ruskog Gasproma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.