Iran odbacio ideju o sporazumu: "Ne tražimo nevolju, ali ćemo odgovoriti na nju''

Iranski ministar odbrane general Amir Hatami odbacio je ideju o sporazumu sa svetskim silama o raketnom programu te zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2019.

16:31

Iran odbacio ideju o sporazumu:
Depositphotos/ Fckncg

Zvanična iranska novinska agencija IRNA citirala je Hatamija, koji je rekao da bi bilo koji dogovor sa Sjedinjenim Američkim Državama o iranskoj "raketnoj snazi" mogao da šteti sposobnostima zemlje.

On je rekao da svi iranski lideri podržavaju unapređenje raketnog programa, preneo je AP.

Teheran dugo insistira na tome da njegov program balističkih raketa nije nešto o čemu može da se pregovara.

Predsednik SAD Donald Tramp je, međutim, naveo to kao razlog za jednostrano povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz nuklearnog sporazuma između Irana i velikih sila pre više od godinu dana.

Istovremeno, komandant Iranske revolucionarne garde Hosein Salami, koji je zadužen za iranski raketni program, izjavio je da je Iran pokazao samokontrolu uprkos mogućnostima svoje vojske, uključujući i svoj raketni program.

"Ne tražimo nevolju, ali ćemo odgovoriti na nju'', rekao je Salami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

9 h

Podeli: