Trifunović: U Srebrenici je bio genocid; PS: Uvreda

Beograd -- Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je danas povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici da to jeste bio genocid.

Izvor: Beta
Podeli
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube

On je dodao i da 11. jul treba da bude posvećen žrtvama i sećanju na mračan deo istorije koji ne sme da se ponovi.

"Zato na ovaj dan želim da još jednom ukažem poštovanje žrtvama genocida, jer to jeste bio genocid, kako su definisale Ujedinjene nacije kao međunarodni zločin namernog, potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa", naveo je Trifunović.

Pokret socijalista: Uvredio srpske žrtve

Pokret socijalista optužio je danas lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića da je svojom izjavom "optužio Srbiju da je izvršila genocid u Srebrenici", kao i da je "uvredio srpske žrtve".

On je ocenio da ljudi koji se danas najviše deklarišu kao patriote često pod parolom patriotizma brane najmračniju deceniju istorije, umesto da, kako je naveo, vole svoju zemlju i rade na tome da ljudima u njoj bude dobro.

"A biće nam dobro onda kad uspostavimo regionalni mir, kad niko sa ovih prostora ne bude posmatrao ceo jedan narod kroz vizuru postupaka pojedinaca koji su bili zločinci", istakao je Trifunović.

On je rekao da se blagostanje i uzajamno poštovanje ne može graditi bez zrelog osvrta na prošlost i konačnog otklona od zločinaca čiji su postupci imali katastrofalne posledice.

Politika

strana 1 od 124 idi na stranu