Cenzura u Iranu: Sud zabranio list koji poziva na dijalog sa SAD

Iranski sud zabranio je reformistički nedeljnik "Seda", koji se zalaže za ideju pregovora sa Sjedinjenim Državama, pišu tamošnji mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 12.05.2019.

11:43

Cenzura u Iranu: Sud zabranio list koji poziva na dijalog sa SAD
Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Poslednja naslovnica lista prikazala je američki nosač aviona sa udarnom grupom, uz naslom "Na raskrsnici između rata i mira", prenosi AP.

Nedeljnik "Seda" poziva na angažovanje na visokom nivou između SAD i Irana i upozorava da bi zatvaranje Ormuza, čime zvanični Teheran često preti, dovelo do rata.

AP navodi da trećina nafte koja se trguje putem mora prolazi kroz Ormuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: