Pobjeda: Srbi dolaze, po već viđenom scenariju

Podgorička Pobjeda piše da organizatori ne odustaju od skupa u Budvi, za koji crnogorska vlada saopštava da neće dozvoliti jer afirmiše poništavanje državnosti.

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2018.

11:45

Pobjeda: Srbi dolaze, po već viđenom scenariju
Ilustracija: Thinkstock

Prema ranijoj najavi Srpskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori, višednevno obeležavanje 100 godina od oslobođenja Boke i Podgoričke skupštine, počeće sutra centralnom manifestacijom u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.

"Centralna proslava u Budvi deo je programa proslave koji se održava u periodu od 6. do 11. novembra u Herceg Novom, Kotoru, Grblju i Budvi", saopštio je tim povodom organizator.

Podgorička Pobjeda danas piše da organizatori ove manifestacije ne odustaju, iako je vlada, kako se navodi, još početkom avgusta saopštila da neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore.

Ovaj provladin dnevnik piše da književnik "Matija Bećković i družina zasigurno neće doći u Budvu". Ali "gostiju" sa strane neće nedostajati, piše Pobjeda i navodi da je sve organizovano po "već viđenom scenariju iz ranih devedesetih, kada nam se pod dirigentskom palicom Slobodana Miloševića događao narod".

Planirano je, kažu, da grupa Srba iz zapadne Srbije i sa Kosova dođe u Budvu i "pomogne srpskoj braći u Crnoj Gori da obeleži ove datume".

"Grupa od oko 200 Srba sa Kosova, uglavnom pripadnika Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, planira da 6. novembra u 23 sata krene u Budvu na proslavu. Prevoz je organizovan sa četiri autobusa, a o svim tehičkim i ostalim detaljima brine petočlani tim bliskih saradnika gradonačelnika severnog (srpskog) dela Kosovske Mitrovice Gorana Rakića", piše Pobjeda.

List navodi i da autobusi kreću sa punktova u Severnoj Mitrovici, kod spomenika caru Lazaru, u Leposaviću sa platoa ispred opštinske administracije i u Zubinom Potoku ispred Kulturnog centra.

"Planirano je da se u Ribariću, ispred restorana 'Ibarski biser' sastanu sa 'konvojem' Srba iz zapadne Srbije (uglavnom iz Kraljeva, Raške i Novog Pazara) koji nameravaju da putuju u Crnu Goru istim povodom", piše list.

Organizator ove proslave je, kako navodi Pobjeda, "fantomska organizacija Srpski narod Boke".

Pobjeda piše i da "jedan od nesuđenih govornika na ovoj manifestaciji, književnik Matija Bećković, za kojeg su postojale najave da bi mu mogao biti uskraćen ulazak u Crnu Goru, kao i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, neće se ni putem video-linka obratiti u Mediteranskom sportskom centru, kao što su to objavili neki mediji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: