Francuska: Evakusan kamp s 450 migranata, bilo i pacova

Više od 450 migranata evakuisano iz improvizovanog kampa napravljenog pre više od mesec dana u centru Nanta, na zapadu Francuske.

Izvor: Beta/AFP

Ponedeljak, 23.07.2018.

14:17

Francuska: Evakusan kamp s 450 migranata, bilo i pacova
Ilustracija: Tanjug / AP

Lokalne vlasti saopštile su da je u jutros sprovedenoj operaciji evakuisano 455 migranata.

Premeštanje migranata urađeno je zbog nedostatka higijenskih uslova jer je kamp bio u parku u Nantu gde postoji samo jedna česma, a građani su prijavili i prisustvo pacova.

Prefektura u Nantu obećala je nedavno da će naći od 90 do 100 mesta za migrante u hitnim prihvatilištima na širem području grada, dok su ostali odvedeni u drugi privremeni kamp gde će državni službenici razmotriti njihove statuse.

Lokalne vlasti su dodale da će oni migranti koji ne ispunjavaju uslove za azil ili žele da odu u drugu zemlju Evropske unije, biti zamoljeni da napuste teritoriju Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: