"Srljamo, Britanija će završiti kao kolonija EU"

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson upozorio je da će "Britanija završiti kao kolonija Evropske unije".

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

19:53

Foto: Tanjug/AP/Nataca Pisarenko

On je to upozorio nakon što je vlada objavila planove o bliskim trgovinskim odnosima s tim blokom i nakon što istupi iz njega iduće godine.

"Zaista srljamo ka statusu kolonije - i mnogi će se boriti za ekonomsku ili političku korist tog posebnog aranžmana", naveo je Džonson u svom saopštenju o ostavci, u koji je imao uvid politički vebsajt "Gvido Foks".

Džonson je podneo ostavku zbog plana premijerke Tereze Mej o Bregzitu, koji podrazumeva da Britanija ostane prilagođena propisima EU o fabričkim proizvodima, navodi Rojters.

Inače, on je treći član vlade koji je u poslednja 24 sata podneo ostavku i odlučio da napusti vladu, umesto da podrži plan premijerke o Bregzitu, piše "Gardijan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: