Haos u SAD: Protivnici Trampa lome sve pred sobom VIDEO

Protesti u Vašingtonu, nedaleko od mesta inauguracije novog predsednika SAD Donalda Trampa, postali su nasilni. Policija je bacila suzavac da otera demonstrante

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

17:26

Haos u SAD: Protivnici Trampa lome sve pred sobom VIDEO
Screenshot

Za vreme nasilnih demonstracija dvoje je povređeno. Policija je saopštila da je uhapšeno oko 95 osoba.

Više od 1.000 demonstranata nalazi se i dalje na ulicama u centru Vašingtona i sukobljava se sa policijom. Neki demonstrati bacaju cigle, komade betona i druge predmete na policajce.

Više stotina demonstranata maskiranih i obučenih u crno izazvali su incidente u centru Vašingtona, bacali su kamenje i lomili stakla na izlozima dok je inauguracija novog predsednika trajala.

Neposredno pre polaganja zakletve novog američkog predsednika, oko 500 demonstranata protestovalo je u centru Vašingtona, razbijajući "simbole kapitalizma“ u Americi.

Među metama demonstranata su prozori banaka, restorani brze hrane "Mekdonalds" i kafei "Starbaks".

Zbog nasilnih demonstranata policija je zatvorila jednu ulicu kroz koju se dolazi do mesta odakle se pratila ceremonija za polaganje zakletve je zatvoren.

Novinar ruske televizije "Raša tudej“ u Americi Aleksandar Rubinštajn uhapšen je tokom izveštavanja o protestima koji se u Vašingtonu održavaju protiv Trampa. Više o tome u posebnoj vesti.

Podsetimo, žestoki protesti u SAD održani su i zbog inauguracije Džordža Buša 2001. godine. U tekstovima CNN navodi da je tada gorela pokoja zastava SAD, da je povređeno nekoliko policajaca i da je predsedničku limuzinu čak pogodilo jaje.

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp položio je zakletvu i time zvanično preuzeo funkciju predsednika. Opširnije - OVDE.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: