MUP potvrdio: Pucano na migrante kod Horgoša, jedan ranjen

MUP Srbije potvrdio je da je nepoznata osoba pucala na trojicu migranata iz Irana, u blizini mesta Horgoš kod srpsko-mađarske granice.

Izvor: B92

Subota, 03.12.2016.

14:59

MUP potvrdio: Pucano na migrante kod Horgoša, jedan ranjen
Foto: Tanjug, arhiva

Prema navodima MUP, jedan migrant je lakše ranjen a policija intenzivno radi na rasvetljavanju celog slučaja, o kojem je obavešteno i nadležno tužilastvo.

Prema nezvaničnim informacijama, ranjen je F.J. (32) iz Irana, koji je 29. novembra oko 20 sati vozilom hitne pomoći prebačen u Opštu bolnicu u Subotici, gde je potom operisan i trenutno je u stabilnom stanju.

Takođe prema nezvaničnim informacijama, migrant je ranjen pucnjem iz puške.

Mađarska državna televizija M1 objavila je da su srpske vlasti "odredile embargo" na vesti o tome da je u utorak u blizini izbegličkog kampa kod Horgoša pucano na "iranske migrante".

"Saznaje se da su tri Iranca iz kampa prema obližnjoj benzinskoj pumpi krenula oko 18 časova, a dok su pešačili kraj puta, neko je pucao na njih. Muškarac od 36 godina je pogođen u stomak. Migranti su videli trojicu muškaraca koji su bežali sa nadvožnjaka", javio je M1, a prenosi portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

Ta televizija je navela da "nije isključeno da su počinioci krijumčari ljudima".

Navodi se da je jedan od napadnutih muškaraca bio predviđen da uđe u tranzitnu zonu u utorak, a drugi dan posle, da bi predali svoju molbu za azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: