Petak, 13.02.2015.

13:33

Fond B92 i Nordeus: Pobeda u Vranju

Donacijom kompanije Nordeus, u vrednosti od skoro 100.000 evra, Opšta bolnica Zdravstvenog centra u Vranju kompletno je opremljena medicinskom opremom.

Izvor: B92

Default images

Odeljenje ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Vranju, od danas je bogatije za devet novih aparata za kiseonik sa priborom, šest infuzionih pumpi, po tri pulsna oksimetra i pacijent monitora sa EKG-om, po dva reanimaciona stola, aspiratora, defibrilatora, EKG aparata i po jednu vagu za merenje neonatusa, radio talasni nož, ultrazvučni aparat sa kolor doplerom, vakuum aspirator, stacionarni inkubator, topli krevet i transkutani bilirubinometar.

Zamenik direktora Zdravstvenog centra Vranje, dr Mladen Kostić je ovom prilikom izjavio: “Građani Vranja i juga Srbije zaslužuju da imaju porodilište sa najboljim mogućim uslovima za majke i bebe koje se rađaju u našoj bolnici. Zahvaljujem se na današnjoj donaciji koja će našem medicinskom osoblju omogućiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu novorođenčadi, naših najmlađih sugrađana. U život treba ulagati.

Iskreno smo zahvalni ljudima iz kompanije Nordeus i Fonda B92 što su to prepoznali i što su tim povodom u Vranju“.
“Nordeus je uspešna kompanija u svetskim okvirima, ali važan deo našeg poslovanja se nalazi se ovde, u Srbiji. Mi dobro znamo kako žive naši sugrađani, znamo kakvi su uslovi u bolnicama i porodilištima. Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo da se ti uslovi poboljšaju, jer verujemo da postoje i znanje i dobra volja, ali da nedostaju sredstva da se modernizuje oprema. Uključili smo se u ovu akciju koja pomaže bebama i njihovim majkama, jer želimo da menjamo svoje okruženje i uzmemo aktivnog učešća u stvaranju bolje Srbije”, izjavio je Milan Đukić, menadžer za komunikacije kompanije Nordeus.

“Kompanija Nordeus je do sada već više puta pomagala obnovu porodilišta. Mladi ljudi koji vode jednu od najuspešnijih naših kompanija mogu da budu ponosni na sve šta su uradili kada je njihov biznis u pitanju, ali treba posebno da budu ponosni zbog svoje doslednosti u nameri da pomognu zajednici u kojoj rade i žive. Iskoristio bih ovu priliku i da pozovem nadležne da uvedu poreske olakšice za donatore u humanitarnim akcijama. Siguran sam da bi ova mera pomogla da se daleko veći broj uspešnih naših kompanija uključi u akcije koje pomažu da se u Srbiji živi kvalitetnije i bolje”, izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Ovo je treća velika donacija Nordeusa akciji “Bitka za porodilišta”. Do sada je, zahvaljujući donacijama kompanije koju zovu i “srpski google” otvoreno novo odeljenje neonatološke intezivne nege u GAK Narodni front u Beogradu, te potpuno opremljeno porodilište KBC Zvezdara, takođe u glavnom gradu.

Današnja pobeda je devetnaesta po redu u „Bici za porodilišta“. Do sada su u okviru akcije kompletno opremljena porodilišta u Kliničko bolničkim centrima Zvezdara i Zemun u Beogradu, Vršcu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Kragujevcu, Pančevu, Leskovcu, Knjaževcu, Užicu, Požarevcu, Vrbasu, Boru, Majdanpeku, kao i dve klinike u Novom Sadu – Betanija, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, te porodilište u Kruševcu.

Za kompletno opremanje preostalih porodilišta u Srbiji potrebno je još preko 2,3 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: