Advokati traže prijem kod Nikolića

Beograd -- Advokatska komora Srbije zatražila je prijem kod predsednika Tomislava Nikolića kako bi ga upoznala sa ciljevima protesta i zahtevima advokata.

Izvor: Tanjug
Podeli

U pismu Nikoliću advokati su izrazili zadovoljstvo što je u jučerašnjem saopštenju izrazio stav da je deo zahteva advokata opravdan.

"Pozdravljamo činjenicu da ste u svom obraćanju javnosti ukazali na brojna pitanja na koje je i advokatura Srbije ukazivala tokom dva meseca protesta, kao što su uskraćivanje javnih prohoda sudovima i da visoka javnobeelžnička tarifa predstavlja cenzusnu prepreku za gradjane Srbije za jednako ostvarivanje prava i slobodan pristup pravi, navodi se u pismu AKS.

Advokati žele da, kako su naveli, u otvorenom razgovoru predsedniku prenesu jasnu argumentaciju o opravdanosti svojih zahteva i pruže činjenice i dokaze koji su od značaja za gradjane.

Predsednik Nikolić juče je saopštio da su usvajanjem izmena Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti ispunjeni opravdani zahtevi advokatskih udruženja i da se stvaraju uslovi za nastavak njihovog rada.

Pomenute izmene zakona, koje je juče usvojila Skupština Srbije, danas su počele da se primenjuju.

strana 1 od 261 idi na stranu