"Ovo sam citirao, da me ne optuže"

Beograd -- Nebojša Stefanović izjavio da Srbija ne može tolerisati kriminal i korupciju i da u toj borbi neće biti zaštićenih ni u policiji.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

"Ne možemo da imamo razumevanja za kriminal i korupciju. U našim redovima ne sme biti zaštićenih i niko ne može da se sakrije iza značke ili čina", kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije na svečanom obeležavanju Dana policije u beogradskom Sava centru.

''Svako ko se ogreši o zakon biće najstrože kažnjen. Srbija je sigurna zemlja, spokojna za svakog poštenog gradjanina. Nemir treba da osećaju samo oni koji su se ogrešili o zakon i koji rade protiv svoje države i njenih gradjana'', rekao je Stefanović.

On je naveo da za kriminal i korupciju nema i ne može da bude razumevanja, dodajući da je neophodno da se ona razotkrije što ranije, a posebno da se drži daleko od redova MUP-a.

''Tu ne sme da bude poštedjenih jer mnogo je opasnije kada se o zakon ogluši onaj ko bi trebao da obezbedi njegovo poštovanje i sprovodjenje. U našim redovima ne sme biti zaštićenih i niko neće moći da se sakrije iza uniforme, značke ili čina. Moramo da otkrijemo i najmanji prestup pre svega zbog gradjana, ali i svih pripadnika MUP-a koji svoj posao rade pošteno, odgovorno i savesno'', rekao je Stefanović.

On je kazao da nije mogao da sluti da će se u prvim nedeljama njegovog mandata Srbije naći u vanrednoj situaciji zbog poplava, i zamolio prisutne da "aplauzom ohrabrenja" pozdrave porodice pripadnika MUP-a koji su izgubili život vršeći svoju dužnost.

''Koliko god su nam te duge noći svima teško padale, rad na terenu nas je zbližio i bio je prilika da pokažemo i koliko su pripadnici MUP-a Srbije spremni i koliko mogu da urade. Pokazali ste vrhunsku profesionalnost spasavajući danonoćno ljude iz poplavljenih kuća, dostavljajući hranu i lekove i na tome sam vam neizmerno zahvalan a uveren sam i većina ljudi u ovoj zemlji'', rekao je ministar unutrašnjih poslova.

On je poručio pripdanicima MUP-a da su još jednom potvrdili da je policija uz svoj narod i svoju zemlju onda kada je najteže.

"Još jednom ste potvrdili da je policija uz narod i zemlju kada je najteže. Uostalom, kako to kaže naš narod, na muci se poznaju junaci", rekao je on i dodao: "Ovo sam citirao, da me ne optuže posle...", nije uspeo Stefanović da dovrši rečenicu, prekinut burnim aplauzom.

Kako je istakao, rad na terenu tokom poplava bio je "prilika da pokažemo koliko su pripadnici MUP-a spremni i koliko mogu da urade", a policajci su pokazali vrhunsku profesionalnost spasavajući ljude, dostavljajući hranu i lekove.

On je istakao da će njegova dužnost biti i da se bori za što bolji standard svakog policajca, za modernu opremu, uniforme i zarade dostojne posla koji obavljaju. ''Srbija je čvrsto krenula u reforme i da bi na tom putu bila što uspešnija važno je da ima modernu i profesionalnu policiju. To je moj i vaš zadatak'', poručio je Stefanović.

Nakon toga Stefanović je uručio nagrade zaslužnim pripadnicima MUP-a, koje su za to odabrale njihove kolege i starešine, čime je obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova.

Svečanoj Akedemiji su prisustvovali predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predstavnici vlade - ministri Ivica Dačić, Nikola Selaković, Velimir Ilić, Snežana Bogosavljević Bošković, Bratislav Gašić, patrijarh srpski Irinej, predstavnici verskih zajednica i diplomatskog kora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 278 idi na stranu