Kandić: Bez dokaza protiv Ivanovića

Beograd -- Nisu pronađeni podaci koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović učestvovao u bilo kakvim zločinima, kaže koordinatorka inicijative za Rekom Nataša Kandić.

Izvor: Politika, Tanjug
Podeli

Kandićeva je rekla da je to utvrđeno tokom obimnog istraživanja u okviru projekta "Kosovska knjiga pamćenja", kojoj je cilj da popiše sve žrtve - civilne, policijske i vojne- koje su stradale na Kosmetu krajem devedesetih godina prošlog veka.

Politika piše da je navodni svedok protiv Ivanovića diskreditovani Halit Berani koji je tokom bombardovanja NATO-a za zapadne medije izmišljao srpska zverstva.

''Van toga, na istraživanju na terenu nismo došli do podataka koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović učestvovao u zločinima'', rekla je Kandićeva.

Oliver Ivanović, jedan od lidera Srba sa sevea Kosova, od 27. januara ove godine nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine, najpre u Prištini da bi nedavno posle štrajka glađu bio prevezen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici, podseća taj dnevnik.

Negirao je dela koja mu tužilaštvo Euleksa stavlja na teret, uključujući i zločin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1403 idi na stranu