Izbori na KiM: BIRODI gleda medije

Čaglavica -- Biro za društvena istraživanja (BIRODI) iz Beograda počeo je da sprovodi nadgledanja medija tokom lokalnih izbora na Kosovu, saopšteno je danas.

Izvor: Beta
Podeli

Na konferenciji za novinare u Medija centru u Čaglavici, izvršni direktor BIRODI Pavle Dimitrijević rekao je da je cilj tog nadgledanja, koje se na Kosovu sprovodi od 7. oktobra do 7. decembra, podsticanje kosovskih medija na srpskom jeziku na objektivno i profesionalno izveštavanje.

Takođe će biti obavljana uporedna analiza izveštavanja medija na Kosovu i u centralnoj Srbiji o kampanji i temama koje se pojavljuju u izbornom procesu, za izbore zakazane za 3. novembar.

Vođa tima posmatrača Snežana Đapić rekla je da će biti nadgledano 12 elektronskih medija na Kosovu, kao i šest elektronskih i štampanih medija u centralnoj Srbiji.

Kazala je da tim posmatrača na Kosovu prati izveštavanje RTK1 na srpskom jeziku, RTK2, TV Puls, TV Most, TV MIR, TV Kiš, TV HERC, Radio Gračanica, Radio Kontakt +, SWS Siti radio Štrpce, nezavisne produkcije Medija centra Čaglavica (emisije Slobodno srpski i Srpsko srpski dijalog), kao i Dnevnika medijske mreže KOSMA.

U centralnoj Srbiji će pratiti izveštavanje elektronskih medija RTS1, B92, RTV Pink, a od štampanih medija Danas, Večernje novosti i Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu