Tadić: Politika je filozofija

Beograd -- Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u Rimu da se ekonomska i opšta društvena kriza može savladati samo inovativnom politikom.

Izvor: Beta
Podeli

Tadić je dodao da je potrebno angažovenje svih političkih stranaka, intelektualaca i naučnika.

"Politika nije samo tehnika, već filozofija, i zato je potrebno da se, u odgovoru na opštu ekonomsku, društvenu i političku krizu, angažuju sve političke stranke, intelektualci, filozofi, pisci, naučnici. Ako su inovacije pretpostavka privrednog razvoja, onda i politika mora da bude inovativna, a ne tradicionalna i oslonjena na stare odgovore", poručio je Tadić na konferenciji Nove progresivne alijanse koja se održava u Rimu.

Kako je saopšteno iz DS, na konferenciji Nove progresivne alijanse, na kojoj učestvuje Tadić, bilo je reči o budućnosti stranaka levičarske orjentacije u novim okolnostima krize.

DS dodaje da se lider nemačke opozicione Socijaldemokratske parije Zigmar Gabrijel u svom govoru složio sa Tadićem i naveo da je Progresivnoj alijansi potrebna nova politička filozofija.

U radu koferencije su, između ostalih, ucestvovali i visoki predstavnik Socijalisticke partije Francuske Arlem Dezir, guverner Vermonta Piter Samlin i predsednik argentinskih socijalista Alfredo Lazareti, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 205 idi na stranu