Uhapšen direktor "Šuma RS"

Banjaluka -- Direktor "Šuma Republike Srpske" Srđan Ljubojević uhapšen je u Banjaluci zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 konvertibilnih maraka.

Izvor: Tanjug
Podeli

Posle toga je Vlada RS na vanrednoj sednici zatražila od Nadzornog odbora tog javnog preduzeća da Ljubojevića razreši dužnosti po hitnom postupku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS saopštilo je da je direktor "Šuma RS" uhapšen po nalogu Specijalnog tužilaštva RS, u nastavku akcije "Proleće", usmerene na borbu protiv korupcije u javnim službama u tom entitetu Bosne i Hercegovine.

MUP navodi da se Ljubojević sumnjiči da je primio mito u iznosu 10.000 KM i da je policija pretresla i kancelarije koje on koristi u "Šumama RS", kao i njegov stan u Banjal,uci.

Vlada RS je na vanrednoj sednici održanoj posle njegovog hapšenja zatražila od Nadzornog odbora "Šuma RS" da po hitnom postupku razreši dužnosti Ljubojevića, koji je kadar Socijalističke partije RS i da ovlasti jednog od izvršnih direktora da obavljaju direktorsku funkciju do izbora novog direktora.

U saopštenju iz vladinog Biroa za odnose s javnošću pozdravlja se akcija policije i Specijalnog tužilaštva RS u kojoj je uhapšen Ljubojević i ističe da je ta aktivnost "nastavak akcije koja je usmerena na borbu protiv kriminala i korupcije".

"Ovo je potvrda odlučnosti organa RS u borbi s organizovanim kriminalom i korupcijom. Takođe, ovo je potvrda da niko nije i neće biti pošteđen, na ma kojoj poziciji se nalazio, ukoliko je počinio krivično delo i ogrešio se o zakone RS", navodi se u saopštenju.

Vlada RS je od entitetskih organa i institucija zatražila da "energično, svako u okviru svojih nadležnosti, i dalje rade na sprečavanju korupcije i kriminala".

"Vlada RS oštro osuđuje ovakvo delo, posebno u vreme kada su mere Vlade RS, nakon tematskih sednica o stanju u 'Šumama RS', počele da daju pozitivne rezultate", kaže se u saopštenju, prenela je Fena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu