Ceca se nagodila s Tužilaštvom

Beograd -- Svetlana Ražnatović, optužena za malverzacije prilikom prodaje fudbalera, priznala je krivicu i nagodila se sa Tužilaštvom, saznaje B92.

Izvor: B92
Podeli

Višem sudu predat je predlog sporazuma kojim ona priznaje krivicu i nudi da plati kaznu od milion i po evra, i odsluži kaznu od godinu dana u kućnom zatvoru pod elektronskim nadzorom.

Tim sporazumom obuhvaćena je i njena sestra Lidija Ocokoljić, koja se nagodila sa tužilaštvom da prizna da je pomagla sestri u malverazacijma sa transferima, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Shodno toj nagodbi, ukoliko je Viši sud usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne koje su dogovorene sa Tužilaštvom.

Ukoliko Viši sud prihvati nagodbu tužilaštva i Svetlane Ražnatović i njene sestre, one će morati da da nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Sporazumom nisu obuhvaćeni Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević, nekadašnji rukovodioci FK "Obilić", koji su takođe obuhvaćeni optužnicom. Njih dvojica se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

Binić je u emisiji "Insajder debata" B92 večeras izjavio da nema nameru da se nagodi, jer nema zašto.

Podsetimo, posle osam godina istrage, koja je više puta proširena, Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta podiglo je optužnicu protiv Ražnatovićeve.

Optužnica tereti Ražnatovićevu da je sa saradnicima prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara, od transfera fudbalera FK Obilić u inostrane klubove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu