Dinkić: Partijske centrale o svemu

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio da je Srbija visokocentralizovana država u kojoj partije u Beogradu o svemu odlučuju.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

20:48

Default images

Ništa se ne pitaju Kragujevac, Loznica, Zrenjanin, Subotica, ni bilo koji drugi grad u Srbiji, rekao je on.

On je gostujući u Vestima B92 rekao da URS od subote kreću u akciju traženja podrške građana za promenu zakona o finansiranju lokalne samouprave, kako bi mnogo više novca koji se zaradi u opštinama ostajao u lokalnim budžetima.

"Želimo da razgovaramo sa građanima, a nakon toga početkom juna podnećemo Skupštini peticiju za promenu Zakona o finansiranju lokalne samouprave, Zakona o lokalnim izborima i ukidanje nakaradnog Miloševićevog Zakona o sredstvima u svojini Republike Srbije iz 1995. godine", kazao je Dinkić. Prema Dinkićevim rečima, URS kreće u akciju traženja podrške građana za decentralizaciju kako bi siromašnim gradovima ostajalo više novca, da građani a ne partije kao do sada biraju gradonačelnika i da se konačno vrati imovina gradovima.

Na opasku o primetnom "otopljavanju" odnosa sa Srpskom naprednom strankom i liderom Demokratske stranke Srbije, Dinkić je odgovorio da ovo nije početak izborne kampanje već najozbiljnija borba za domokratizaciju Srbije, da URS ne žele podršku ovih stranaka već građana Srbije.

Dinkić je ponovio svoju ocenu da je tender za prodaju većinskog paketa "Telekoma Srbija" vođen "amaterski, kao da je neko namerno želeo da bude jedan ponuđač". On je rekao da sadašnji ministar ekonomije Nebojša Ćirić, "koji je visoki profesionalac, nije nažalost vodio tender, bio je samo član radne grupe". Više o ovoj temi na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: