Helman: Nećemo sprečavati proces pred domaćim sudom

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2003.

13:42

Default images

Haški tribunal "neće sprečavati domaće sudove da vode proces protiv Vojislava Šešelja, jer ta krivična prijava nije u vezi s ratnim zločinima", izjavio je predstavnik Haškog tribunala u Beogradu Matijas Helman. On je istakao da pri suđenjima za ratne zločine Tribunal ima prednost zato što je to međunarodni sud i može da traži da proces bude vođen u Hagu umesto pred domaćim sudom. "Krivična prijava za nešto što nije ratni zločin potpuno je druga stvar", naveo je Helman. Prema njegovom objašnjenju, moguće je da domaćim organima bude omogućeno ispitivanje haškog pritvorenika. Napominjući da je Hag i ranije udovoljavao takvim zahtevima, Helman je rekao da će Tribunal to razmotriti, ako ga dobije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: