KRIVICNE PRIJAVE PROTIV BIVSIH RUKOVODILACA RTB-A

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2002.

19:00

Default images
Borska policija podnela je krivicne prijave protiv dvojice bivsih rukovodilaca u Rudarsko-topionicarskom basenu (RTB) Bor, osumnjicenih da su ostetili to preduzece za vise od milion dolara, saopsteno je u cetvrtak u Opstinskom sudu u Boru. Prijave su podnete protiv bivseg rukovodioca uvozne sluzbe RTB-a Miroslava Prvulovica i nekadasnjeg komercijalnog direktora RTB-a Zorana Mladenovica, zbog sumnje da su izvrsili zloupotrebu ovlascenja u privredi i falsifikovanja. Zbog saucesnistva, prijava je podneta i protiv rukovodioca transportne sluzbe RTB-a Slobodana Nikolica.

Istrazni sudija Opstinskog suda u Boru Jasminka Stefanovic, kazala je novinarima da protiv osumnjicenih nije odredjen pritvor. Prema njenim recima, Mladenovic i Prvulovic osumnjiceni su da su 1998. godine od makedonske firme "Fersped" pribavili sest laznih faktura u vrednosti od milion i 153.036 dolara za ucinjene usluge RTB-u tokom 1995. godine.

Prvulovic i Nikolic sacinili su sest naloga za isplatu, iako su znali da su fakture neistinite, rekla je Jasminka Stefanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: