DJINDJIC O POZICIJI DSS-A: RASPRAVICEMO STVARI SLEDECIH DANA

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2002.

19:00

Default images
Republicki premijer Zoran Djindjic izjavio je na konferenciji za novinare da politicari i analiticari u svetu pomno prate dogadjaje na unutrasnje politickoj sceni Srbije. Sve to sto se ovde desava predmet je analiza i vrlo ozbiljno ugrozava medjunarodni kredibilitet zemlje, rekao je premijer. Odgovarajuci na pitanje da li ce Demokratskoj stranci Srbije biti odiuzeti poslanicki mandati i da li ce ta stranka biti iskljucena iz DOS Djindjic je istakao da sve sto se dogadjalo psoslednjih dana stvara konfuziju i u zemlji i dodao: "Ako je neko izabran na listi koja treba da sprovede reforme, a prakticno bojkotuje institucije drzave, onda se tu stvara jedna politicka sizofrenija. Ja mogu da razumem da neko glasa protiv nekih zakona, ako nisu usaglaseni sa njegovim stavovima ili ako nije bilo pokusaja da se nadje kompromis, ali da neko ne zeli ni da se odrzi sendica Skupstine, da bi doslo do krize, da bi se nesto desilo odmah posle toga, to je jedna revolucionarna taktika, koja nije primerena demokratskim sistemima.

Mislim da se postavlja ozbiljno pitanje da li mi kao DOS mozemo da snosimo odgovornost za nekoga ko je na listi DOS-a usao u Parlament, a ko rusi parlamentarizam kao takav. To su stvari koje cemo sutra-prekosutra raspraviti i videcemo koji je izlaz iz svega toga. Ono sto ne moze jeste da ostane postojece stanje. Ako zele da budu opozicija, onda mogu da budu demokratska opozicija, ako ne zele da budu demokratska opozicija, onda mislim da ne treba da budu u Parlamentu.

Onda mogu da izvan sistema ruse sistem, i ako su jaci od sistema srusice ga, ako nisu, onda ce izgubiti", rekao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: