RADOVIC: U PONEDELJAK BLOKADA RACUNA MOBTELA

Izvor: B92

Subota, 24.11.2001.

18:00

Default images
Direktor Republicke uprave javnih prihoda Aleksandar Radovic najavio je da ce od ponedeljka, 26. novembra biti blokiran racun Mobtela zbog neplacenih dugova. On je agenciji Beta rekao da je Mobtel bio duzan da do kraja petka akceptnim nalozima plati dug od 68 miliona dinara, ali da to nije ucinio. "Slagali su nas prosle nedelje, slagali su nas i ove nedelje. U ponedeljak im stize blokada racuna", rekao je Radovic.

Ako Mobtel ne plati dug Astra Banke, u toj kompaniji bice sprovedena prinudna naplata, izjavio je za B92 pomocnik republickog ministra finansija Dejan Popovic i naglasio da ce, ako i to ne bude moguce, dug biti namiren sa racuna drugih osnivaca Astra grupe: "Zakon se potrudio da spreci da se obaveza zaustavi na terenu prvog obveznika i da posle toga ostali peru ruke, koji su u medjuvremenu sklonili novac u neke druge kompanije. Dakle, pokrece se citava serija postupaka prema osnivacima, drugim povezanim licima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: